Produkce Vertikálky
Vše, co vypěstujeme, je organické, udržitelné a ekologicky šetrné. Zdravější klíčky jinde neseženete.
Ředkev čínská růžová
Klíčky čínské ředkvičky mají lehce ostrou chuť, kterou lze krásně využít k zpestření salátů, ryb a masa. Mohou se použít syrové i dušené.
Obsahují železo, jod a vitamíny A, B1, B2. C a niacin (B3), které posilují svalstvo a zrak. Dále mají antiseptické vlastnosti a podporují vylučování žaludečních šťáv, které podporují trávení a celkově ovlivňují imunitní systém.
Hrášek
Hrášek je bohatým zdrojem rostlinných bílkovin, vitamínů A, B1, B2, PP, C, D, minerálních a dalších látek.
V kuchyni můžete klíčky hrášku využívat na přípravu studených i teplých pokrmů, do rizota, polévek, k dušenému masu, do náplní, salátů, pomazánek a podobně. Jsou vhodné i ke konzumaci v čerstvém stavu.
Kedlubna
Klíčky kedlubny působí preventivně proti mrtvičce, infarktům, snižují krevní tlak a hladinu škodlivého cholesterolu LDL, který ucpává tepny.
Dále díky močopudným účinkům podporuje funkci ledvin a očišťování těla z toxických látek. Klíčky kedlubnů kladně ovlivňují nervový systém, podporují paměť a obecnou vitalitu.
Brokolice
Klíčky brokolice mají vysoké účinky v prevenci proti rakovině a dalším nemocem, podporují srdce, kosti i dýchací systém.
Jsou vhodné do polévek, pomazánek, zeleninových salátů a těstovin, na pečivo, ale také jsou vhodné ke konzumaci v čerstvém stavu.
Ředkev daikon
Klíčky ředkvičky jsou velice bohaté na výživné látky. Osahují vitamíny A, B1, B2, C a niacinamid.
Klíčky ředkvičky se mohou mlsat samotné anebo používat jako ozdoba studených svačin nebo předkrmů. Stejně tak do salátů nebo vegetariánských pokrmů. Mají lehce ostrou chuť, tak jemným způsobem okoření všechny saláty, pomazánky, rybí pokrmy, jak sýrové tak vařené.
Amaranth
Klíčky amaranthu jsou výživným doplňkem stravy, bohaté na bílkoviny, vitamíny a minerály. Obsahují zejména železo, hořčík, vápník a vitamíny skupiny B. Díky vysokému obsahu antioxidantů mohou pomoci s posilováním imunitního systému a ochranou buněk před poškozením. Klíčky jsou také lehce stravitelné a podporují správnou funkci trávicího systému. Jejich jemná, oříšková chuť je ideální pro přidání do salátů, smoothies nebo jako ozdoba různých pokrmů.
Kapusta
Klíčky kapusty jsou další výživnou variantou pro zdravou stravu, bohaté na vitamíny C, K a A, které podporují imunitní systém, zdraví kostí a zrak. Obsahují také množství antioxidantů, které pomáhají v boji proti zánětům a chrání buňky před volnými radikály.
Klíčky kapusty jsou známé svými detoxikačními vlastnostmi a mohou přispět ke zdraví srdce díky obsahu vlákniny a protizánětlivým účinkům. Jejich svěží a mírně pikantní chuť je skvělá pro obohacení salátů, sendvičů nebo polévek.